Hurrikaanit &
puhdas Itämeri

Saatat tietämättäsi tehdä Itämerestä puhtaamman tilatessasi palvelun Hurrikaaneilta

Teemme Hurrikaaneilla päivittäin tärkeää työtä yhteisen ympäristömme hyväksi. Mikään ei toimisi, jos paikat tulvisivat sitä itseään. Sen lisäksi jokainen asiakas tekee nyt välillisesti myös Itämerestä puhtaamman.

Hurrikaanit on solminut John Nurmisen Säätiön kanssa kolmevuotisen kumppanuuden ja tukee säätiö Puhdas Itämeri -hankkeita 30 000 eurolla. Hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä.

John Nurmisen Säätiö
Hurrikaanit - Puhdas Itämeri -hanke

Itämeren yksi vakavimmista ympäristöongelmista on rehevöityminen. Käynnissä olevissa Puhdas Itämeri -hankkeissa vähennetään Itämerta rehevöittäviä päästöjä leikkaamalla pistekuormitusta kunnallisilta jätevedenpuhdistamoilta ja teollisuudesta sekä vähentämällä maataloudesta tulevaa hajakuormitusta erilaisilla vesiensuojelumenetelmillä.

John Nurmisen säätiö on tehnyt vuodesta 1992 lähtien sekä pieniä että suuria ponnistuksia Itämeren puolesta. Säätiö on ollut mukana parantamassa esimerkiksi Pietarin ja Varsovan jätevedenpuhdistamoja, ja lisäksi hankkeisiin on kuulunut myös kalastusponnistuksia särkikalojen hyödyntämiseksi Itämeren puhdistamisessa.

Olemme ympäristöhuollon ammattilaisina nähneet hyvin läheltä, mitä ympäristöllemme ja Itämerelle on tapahtumassa. Olemme huolissamme. Itämeri tarvitsee nyt meidän kaikkien apua ja konkreettisia tekoja, jotta myös tulevilla sukupolvilla olisi mahdollisuus nauttia puhtaasta lähimerestämme.

Vuonna 2019 Hurrikaanit toimitti jätteitä käsiteltäväksi noin 20 000 tonnin edestä. Tämä luku vastaa painoltaan yli 1000 linja-autoa tai yli 150 sinivalasta.

Lisätiedot:
John Nurmisen Säätiö – Hurrikaanit

Hurrikaanit - Puhdas Itämeri -hanke
Hurrikaanit - Seisoo ja katsoo vasemmalle

Tunnuslauseemme vuodesta 1964:
kyllä onnistuu