Viemäreiden tarkastus ja huolto

Poissa silmistä, poissa mielestä, pätee viemäreihin. Miksi viemäreiden säännöllinen tarkastus ja huolto on tärkeää?

Viemärit ovat tärkeä ja usein unohdettu osa rakennuksen huoltoa ja ylläpitoa. Viemäristö vaatii säännöllistä huoltoa ja tarkastusta, sillä putkissa saattaa lymyillä tukoksia aiheuttava ”viemärimörkö”.

Tärkeää kuin auton huolto

Viemäristön määräaikaishuolto on rinnastettavissa auton huoltoon tai vaikka hammashoitoon. Ongelmitta ei pitkälle pötkitä, jos huoltotoimenpiteet laiminlyödään tai siirretään hamaan tulevaisuuteen.

Viemäreihin kasaantuu irtokertymää, ja korroosio syö hitaasti rautaputkia. Kiinteistön rakenteiden ikääntyessä viemäreissä olevat ongelmat usein lisääntyvät.

Suositus 10 vuoden välein

Tyypillinen viemäristön määräaikaishuolto on määrävälein tehtävä viemäriverkoston puhdistus. Suositeltava väli koko viemäristön puhdistukselle on noin 10 vuotta. Samassa yhteydessä on hyvä tarkastaa viemäristön kunto.

Viemäristön kuntokartoitus antaa luotettavan kuvan putkiston toiminnallisesta ja rakenteellisesta kunnosta. Kuntokartoituksen perusteella voidaan arvioida myös putkiremontin tarvetta ja aikataulua sekä eri putkistosaneerausmenetelmien käyttökelpoisuutta kohteeseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää. Räätälöidään yhdessä toimiva huoltosuunnitelma.